Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Martin Falklind till Värmland

SFK Filip firar 50-årsjubileum i år. Det firas genom att man bjuder allmänheten på ett gratis fiskeföredrag i morgon, onsdag med start kl.19. Platsen är Folkets hus i Filipstad och föredragshållare är Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Martin kommer att berätta om sitt drömjobb men även sitt intresse för naturfilmande och miljö.
Det blir en mix av underhållning och inspiration, allvar och komik. Bilder och filmsekvenser som allmänheten aldrig sett kommer visas nu.
– Man kommer garanterat att bli lite fiskesugen, lovar Martin.
Föredraget är ett samarrangemang mellan SFK Filip, Filipstad 400 år och Filipstads Tidning
Plats: Folkets Hus, Filipstad
Tid: 19.00-21.00
Fri entré!

Fantastiska bilder på ätande öringar och mycket annat som lockar fram fiskesuget, utlovar Martin Falklind.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta