Just nu:
Annons

Nyheter

3 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Vilken dubbel – 12,7 kilo och 12,9 kilo. Foto: Privat
Martins mäktiga dubbel – fick två över 12 kilo!

Detta måste vara en av årets mäktigaste dubbel – åtminstone inom svenskt gäddfiske. Martin Koivisto fick två gäddor närmare 13 kilo på samma pass.

– Ibland är gäddgudarna på ens sida helt enkelt.
Det säger Martin Koivisto till Fiskejournalen efter att han börjat smälta intrycken efter sin fantastiska fisketur.

Så här berättar han själv:
– Jag var ute tidigt på vattnet eftersom jag visste att det skulle blåsa lite. Min första fiskeplats fungerade inte på grund av för mycket vind, så jag fick tänka om göra en längre förflyttning.
Martins reservplan fungerade bättre, med måttlig vind och till och med lite sol ibland.
– Jag gnetade på hela förmiddagen utan ett livstecken. Framåt lunch så bugar spöt äntligen och jag känner direkt att det är en bättre fisk. Den väger in på 12,7 kilo och är 121 centimeter lång. Lyckan är total. Jag ringer teamkamraterna Håkan och Jonas, och Jonas säger då att snart kliver det på en ännu större.

Och Jonas visste vad han snackade om.
– Jag skrattar åt han lite, men hinner knappt köra 15 minuter till innan det är dags igen. Det känns som en mindre fisk men det visar sig snart att så är inte fallet, den väger in på 12,9 kilo och 120 centimeter. En oförglömlig dag, konstaterar en mycket glad fångstman.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta