Om du bor i Stockholm och inte fiskar, så är det gyllene läge att göra det nu. Christoffer Westberg avslöjar gärna var han hittar sina granna abborrar i stan. " /> Måsarna avslöjar var fisken finns i Stockholm city | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Christoffer Westberg hittar granna abborrar mitt i Stockholm, bland annat med måsarnas hjälp. Foto: Privat
Måsarna avslöjar var fisken finns i Stockholm city

Om du bor i Stockholm och inte fiskar, så är det gyllene läge att göra det nu. Christoffer Westberg avslöjar gärna var han hittar sina granna abborrar i stan.

Det märks tydligt på aktiviteten vid sjöar och vattendrag att fler fiskar i dessa virustider. Det är helt enkelt högtryck i branschen, utan att det för den skull behöver bli trängsel.

– Jag fiskar nästan varje morgon nu under coronatiden. Jag jobbar hemifrån och bor på Kungsholmen, så jag passar på att gå ner på morgonen innan jobbet, berättar Christoffer Westberg för Fiskejournalen.

Fiske med pampig utsikt.

Han riktar främst in sig på abborre, och hans personliga rekord i city är 1,6 kilo. De finns där om man lyckas knäcka koden.

Här delar Christoffer (08streetfisher på Instagram)

med sig av sina bästa tips i Stockholm city:

1) Runt strömmen är alltid bra! Hitta bakvatten med lite djup som grundar av eller skapar en platå, testa under broar, där det finns båtar, där det händer grejer! Ju mindre natur desto bättre brukar det vara.

2) Kör jerkbait för att hitta fisken och slippa fastna i elscootrarna som ligger på botten. Sedan är även sund bra som skapas av de olika öarna i city. Till exempel Reimersholme och så vidare. Finns många bra platser! Gäller bara att hitta fisken, ett ställe kan vara hett ena dagen och iskallt andra. Så fiska av ett ställe i 15 minuter med något drag som ger vibrationer som du kan fiska snabbt med.

3) Får du inga följare så gå vidare. Se även till att hålla betet i ”strike zone” så länge du kan. Oftast innebär det att kasta längs med strandkanten och inte rakt ut! Stadshuset kan vara hett ibland, men ger det inget så prova andra sidan, då är oftast fisken där. En ledtråd är att fiska där strömmen eller vind pressar mot land för där hamnar betesfisken. Sedan har du bästa ekolodet i världen, fiskmåsarna! Kolla om de jagar någonstans, fiska där!

Läs om överraskande fångster:

Hoppsan – får lax under abborrfiske i Kungsbackaån

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta