[/caption] " /> Mäsk gör havsfisket spännande | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mäsk gör havsfisket spännande

Olga Niemandus, Martin Falklind och Viggo Fredell-Persson uppmanar alla föräldrar att ta med barnen ut och fiska! (Foto: Mathias Larsson)

Klockan 17.45 på P4 idag sänds den femte och sista delen i Barnradions fiskeserie. Avslutningen består av näbbgäddefiske på västkusten.
Det är försommar och näbbgäddan har kommit in till våra kuster. Denna smala och huggvilliga fisk är rolig och lätt att fiska efter. Olga, Viggo och Martin bestämmer dig för att mäska ordentligt innan de börjar fiska. Mäsket lockar till sig massor av intressanta fiskar och andra marina varelser.
Avsnittet är det femte och sista delen i Barnradions fiskeserie och Martin Falklind hoppas att han och fiskekompisarna har lyckats locka fler fiskare till vattendragen.
– Jag hoppas att Olga, Viggo och jag har lyckats inspirera många barn och föräldrar att ge sig ut i sommar. Allt blir så mycket roligare när man fiskar tillsammans!
Lyssna på fler inslag på Sveriges Radio
Läs mer på fiskeskolor
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta