[/caption] " /> Mäsk gör havsfisket spännande | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mäsk gör havsfisket spännande

Olga Niemandus, Martin Falklind och Viggo Fredell-Persson uppmanar alla föräldrar att ta med barnen ut och fiska! (Foto: Mathias Larsson)

Klockan 17.45 på P4 idag sänds den femte och sista delen i Barnradions fiskeserie. Avslutningen består av näbbgäddefiske på västkusten.
Det är försommar och näbbgäddan har kommit in till våra kuster. Denna smala och huggvilliga fisk är rolig och lätt att fiska efter. Olga, Viggo och Martin bestämmer dig för att mäska ordentligt innan de börjar fiska. Mäsket lockar till sig massor av intressanta fiskar och andra marina varelser.
Avsnittet är det femte och sista delen i Barnradions fiskeserie och Martin Falklind hoppas att han och fiskekompisarna har lyckats locka fler fiskare till vattendragen.
– Jag hoppas att Olga, Viggo och jag har lyckats inspirera många barn och föräldrar att ge sig ut i sommar. Allt blir så mycket roligare när man fiskar tillsammans!
Lyssna på fler inslag på Sveriges Radio
Läs mer på fiskeskolor
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta