När Karlskoga amatörfiskeklubb arrangerade Distriktsmästerskap i pimpelfiske så fick de ovälkommet besök. Maskerade aktivister dök nämligen upp och störde tävlingen. " /> Maskerade aktivister slog till mot pimpeltävling i Värmland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Se till att du pimplar på säker mark. Foto: Anders Lundin
Maskerade aktivister slog till mot pimpeltävling i Värmland

När Karlskoga amatörfiskeklubb arrangerade Distriktsmästerskap i pimpelfiske så fick de ovälkommet besök. Maskerade aktivister dök nämligen upp och störde tävlingen.

Det hela utspelade sig vid en värmländsk sjö under söndagen. Troligtvis var inte själva pimpeltävlingen aktivisternas huvudmål, utan deras målsättning var att stoppa drevprovstävlingarna vid Stövar-SM som pågick i närheten, rapporterar Jaktjournalen.

Det lyckades dock aldrig – arrangörerna märkte inte av några störningar och mästerskapet genomfördes som planerat. Däremot gjorde aktivisterna en räd mot pimpelevenemanget.

– Det dök upp tre bilar med maskerade personer. De satt i bilarna och hade dörrarna låsta. Vi försökte få prata med dem, men de vägrade öppna bildörrarna. De filmade och pekade finger åt oss, berättar Patrik Asp, kassör i fiskeklubben.

– Folk som skulle vara med i tävlingen ringde och berättade att de inte hittade vägen. Då föll polletten ned för oss – vi hade fått vår vägskyltning saboterad. Skyltarna var uppdragna ur snön och låg slängda i dikena, berättar Patrik Asp.

Arrangörsstaben tillkallade polis, som dök upp redan efter fem minuter eftersom de befann sig i området.

– De allra flesta berördes inte, men vi arrangörer var oroliga för att de skulle komma tillbaka och därför var vi tvungna att sitta vid våra bilar och kolla att de inte utsattes för sabotage. Men de här personerna dök aldrig upp igen, säger Patrik Asp till Jaktjournalen.

Läs om fiskodlingen i Vänern:

Kritik mot fiskodling i Vänern – död fisk låg i kassarna

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta