Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Mässan - här kommer vi!

Ryktet går i Sundsvall: Fiskejournalen är på plats på Sportfiskemässan. I dag kan vad som helst hända – och det kommer det att göra!
I dag slår Sportfiskemässan upp portarna till Sundsvalls Arena. Fullsmockat med utställare; redskapshandlare, turistmänniskor, sportfiskeambassadörer, båttillverkare – och så Fiskejournalen förstås.
Vi har intagit den stora scenen. Där kommer det att bli håll-i-gång i dagarna tre. Det blir bildvisningar, föredrag, filmer, live-chat och mycket, mycket mera.
Om du är i närheten av Sundsvall så ska du naturligtvis komma hit. Om inte – så försök följa våra äventyr på webben. Det blir en del live-chat på Sportfiskeforum och så ska vi försöka rapportera lite om vad som händer här på Nyheterna.

Hela FJ-gänget är på plats; Max o Mathias, Håkan och Martin förstås. David och så dom som håller ordning, Maria och Angelica.

Hela FJ-gänget är på plats; Max o Mathias, Håkan och Martin förstås. David och så dom som håller ordning, Maria och Angelica.Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta