Fotbollsslutspel och fiske är två företeelser som Malmöbor gärna njuter av på hösten. Nu börjar abborrarna komma in från havet, och då samlas entusiasterna vid Malmö Kanal. " /> Massivt intresse för Malmös abborrar – så tar du dem | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Ozzie Manglind och många andra njuter av Malmös abborrfiske.
Massivt intresse för Malmös abborrar – så tar du dem

Fotbollsslutspel och fiske är två företeelser som Malmöbor gärna njuter av på hösten. Nu börjar abborrarna komma in från havet, och då samlas entusiasterna vid Malmö Kanal.

Streetfiske är en aktivitet som blir allt mer populär, och inte sällan är det abborre som är det jagade föremålet. Just Malmö kanal är känt för sitt flotta abborrfiske, och den senaste veckan har det strömmat in bilder från lyckliga fångstmän. En av dem är Ozzie Manglind, och Fiskejournalen ber honom berätta om sina bästa tips:

– Fisket är inte helt igång, men de stora börjar komma igång mer, och större borrar kommer in från havet, säger Ozzie.

Här kommer hans tre snabba tips för ett lyckat fiske vid Malmö kanal:

1) Kör den metod du själv tror på. Nappar det inte så testa andra drag och tekniker. Fisket ändras från dag till dag, timme till timme.

2) Dropshot anses vara hetast enligt många. Det som funkat bäst för mig är spinnare och jiggar.

3) Fiska av längst hela kanalen. Promenera runt och leta fisken.

Ni som vill följa fisket vid Malmö kanal kan göra det via Facebook!

Läs även om monstergäddor från Norrland:

Davids kamp mot jätten Goliat i kajaken fick snabbt slut

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta