Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Massor av fiskefilm

Du har väl sett – Fiskejournalens nya webb-tv, i HD, med dig överallt? Det är bara att suga åt sig och grotta ner sig i alla fina fisketips, härliga miljöer och spännande fajter.
I dagarna har vi fått klart med vår helt nya webb-tv. Nu är det smartare, enklare och snabbare att komma åt alla våra fina fiskefilmer.
Du vet väl att vi sedan länge lägger upp filmer på FJ:s webb-tv? Trevliga fiskefilmer som vi hittar och inte minst filmer som ger extra bonus till de artiklar som finns i tidningen. Det kan handla om hur man binder flugan du just läst om, eller en noggrann instruktion i hur man fiskar ett speciellt tackel.
Om du står ute  vid fiskevattnet och grubblar över hur man knyter det där speciella tacklet är det bara att plocka fram telefonen. Nu går alla våra filmer att se i direkt i mobilen. Sitter du hemma vid datorn väntar en härlig upplevelse eftersom alla nya filmer kommer att läggas upp i HD.
Och så vill vi gärna ha kommentarer på filmerna, så vi lättare vet vad vi ska satsa på i framtiden.
Svenne Andersson

Det finns ett stort urval av roliga, spännande och dramatiska filmer i Fiskejournalens nya webb-tv.


Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta