Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Massor av gäddor

Svenska folket är duktigare än någonsin på att fånga stora gäddor – och flitigare än någonsin med att anmäla dem till 100-klubben. Det bara väller in anmälningar!
Det är elva år sedan Fiskejournalen startade 100-klubben – och populariteten har ökat för varje år. Nu är det ett måste för varje inbiten gäddfiskare att kunna fästa 100-klubbsmärket på fiskejackan.
Det innebär att det väller in anmälningar till 100-klubben och att vi inte hinner registrera dem i samma takt. Dessutom är det bara ett litet fåtal av alla anmälningar som kan presenteras som nyhetsnotiser.

Så bli inte förvånad om din anmälda gädda inte dyker upp på nyhetsplats. Bli inte heller förvånad om det dröjer ett bra tag innan du får besked att gäddan är registrerad. Nu går vi snart in i semesterperioden och det kan innebär att det dröjer till efter sommaren innan vi kan registrera de gäddor som fångas och anmäls under juni och juli.
Svenne Andersson

Alla gäddfiskare vill ha 100-klubbsmärket att fästa på fiskejackan. Det bara väller in anmälningar.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta