Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Massor av gäddor

Svenska folket är duktigare än någonsin på att fånga stora gäddor – och flitigare än någonsin med att anmäla dem till 100-klubben. Det bara väller in anmälningar!
Det är elva år sedan Fiskejournalen startade 100-klubben – och populariteten har ökat för varje år. Nu är det ett måste för varje inbiten gäddfiskare att kunna fästa 100-klubbsmärket på fiskejackan.
Det innebär att det väller in anmälningar till 100-klubben och att vi inte hinner registrera dem i samma takt. Dessutom är det bara ett litet fåtal av alla anmälningar som kan presenteras som nyhetsnotiser.

Så bli inte förvånad om din anmälda gädda inte dyker upp på nyhetsplats. Bli inte heller förvånad om det dröjer ett bra tag innan du får besked att gäddan är registrerad. Nu går vi snart in i semesterperioden och det kan innebär att det dröjer till efter sommaren innan vi kan registrera de gäddor som fångas och anmäls under juni och juli.
Svenne Andersson

Alla gäddfiskare vill ha 100-klubbsmärket att fästa på fiskejackan. Det bara väller in anmälningar.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta