Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Massor av torsk

Det kanonfina fisket efter torsk uppe i norra Norge ser ut att hålla i sig. Senaste rapporten om stortorsk kommer från Wildwater-Marcus som skickat bild på den här grymma 28-kilosfisken.
Egentligen är skreifisket över och de vandrande torskarna har återvänt till Barents hav efter leken – men det finns andra, lokala torskpopulationer och de inbjuder till ett givande torskfiske under hela säsongen i vattnen kring Vaeröy.
”I förra veckan fångade vår finska gäst Juha Leino en stortorsk på 28 kilo. Torsk- och sejfisket är väldigt bra nu  och vi får dagliga fångster upp till 20 kilo på torsk samt sejar runt 15 kilo. Torskfisket sker runt grundtoppar med jiggar i diverse olika modeller och färger”, skriver Marcus Ericsson i en rapport till Fiskejournalen.
Svenne Andersson

Juha Leino med den rundbukiga och fina torsken på 28 kilo.

Juha Leino med den rundbukiga och fina torsken på 28 kilo.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta