Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Massor av torsk

Det kanonfina fisket efter torsk uppe i norra Norge ser ut att hålla i sig. Senaste rapporten om stortorsk kommer från Wildwater-Marcus som skickat bild på den här grymma 28-kilosfisken.
Egentligen är skreifisket över och de vandrande torskarna har återvänt till Barents hav efter leken – men det finns andra, lokala torskpopulationer och de inbjuder till ett givande torskfiske under hela säsongen i vattnen kring Vaeröy.
”I förra veckan fångade vår finska gäst Juha Leino en stortorsk på 28 kilo. Torsk- och sejfisket är väldigt bra nu  och vi får dagliga fångster upp till 20 kilo på torsk samt sejar runt 15 kilo. Torskfisket sker runt grundtoppar med jiggar i diverse olika modeller och färger”, skriver Marcus Ericsson i en rapport till Fiskejournalen.
Svenne Andersson

Juha Leino med den rundbukiga och fina torsken på 28 kilo.

Juha Leino med den rundbukiga och fina torsken på 28 kilo.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta