[/caption] " /> Max in i 100-klubben | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Max in i 100-klubben

Max Persson är senaste medlemmen i 100-klubben.

Ett tunt islager hade lagt sig på sjön där Max Persson brukar fiska gädda. När mildare väder kom och isen försvann gav han sig ut, beväpnad med spinnfluga. Ett bra beslut då han återvände hem med både personligt rekord och en gädda som kvalar in till 100-klubben.
Det gäller att passa på. När isen tillfälligt gick upp, så var Max Persson där med en spinfluga i linändan. Det kalla vattnet påverkade betesvalet och visst fungerade det.
– Efter ungefär en halvtimmes fiske krokade jag ett nytt personligt rekord, säger Max i sin anmälan.
Efter mätning och fotografering fisk fisken simma tillbaks, helt enligt 100-klubbens regler.
Stort grattis till Max och välkommen in i 100-klubben.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta