Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Med kurs på Bosjökloster

Bosjökloster ligger vackert vid Ringsjöns strand och metartävlingen på bryggan är ett populärt inslag. (Foto: Svenne Andersson)

Till helgen är det massor av sydsvenska jägare, sportfiskare och allmänt naturintresserade som sätter kurs på det vackra slottet Bosjökloster, mitt i Skåne. Två dagar med jakt- och fiskemässa lockar.
Den skånska jakt- och fiskemässan har vuxit ut till en av de största i branschen med sin konsumentvänliga stil. Förutom mängder av fina mässerbjudanden som försäljarna lockar med så finns det en uppsjö av tävlingar, uppvisningar och information att ta del av.
Årets tema är ”Naturlig matglädje från sjö och skog”. Kände kocken Thomas Dreijing kommer både att visa hur man tar vara på sitt byte och hur man på bästa vis lagar till det.
En handfull av Sydsveriges största återförsäljare av fiskeredskap brukar finnas på plats och intressant för sportfiskaren brukar också uppvisningar i flugbindning och kastkurser vara.
Mässan pågår både lördag och söndag kl.9-17. Mer info kan du hitta här.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta