Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Med kurs på Bosjökloster

Bosjökloster ligger vackert vid Ringsjöns strand och metartävlingen på bryggan är ett populärt inslag. (Foto: Svenne Andersson)

Till helgen är det massor av sydsvenska jägare, sportfiskare och allmänt naturintresserade som sätter kurs på det vackra slottet Bosjökloster, mitt i Skåne. Två dagar med jakt- och fiskemässa lockar.
Den skånska jakt- och fiskemässan har vuxit ut till en av de största i branschen med sin konsumentvänliga stil. Förutom mängder av fina mässerbjudanden som försäljarna lockar med så finns det en uppsjö av tävlingar, uppvisningar och information att ta del av.
Årets tema är ”Naturlig matglädje från sjö och skog”. Kände kocken Thomas Dreijing kommer både att visa hur man tar vara på sitt byte och hur man på bästa vis lagar till det.
En handfull av Sydsveriges största återförsäljare av fiskeredskap brukar finnas på plats och intressant för sportfiskaren brukar också uppvisningar i flugbindning och kastkurser vara.
Mässan pågår både lördag och söndag kl.9-17. Mer info kan du hitta här.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta