Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Mega-GT till Bo Hall

Nästan 50 pannor vägde den enorma giant trevally som Bo Hall och hans kompisar lyckades borda häromdagen. Rena drömfisken och en oerhörd kamp.
Rapporterna om kanonfisket vid Lamu i Kenya fortsätter att strömma in från Bo Hall. Tekniken med ”speedjigging” har visat sig mycket framgångsrik.
”Vi får GT mellan 10 och 25 kilo, bara vi orkar veva tillräckligt fort. Vevar man för sakta hugger ingen fisk”, skriver Bosse i ett mejl till Fiskejournalen.
Tekniken med snabba jiggar har nu också gett resultat i form av en riktig mega-GT. Fisken vägdes till hela 49,5 kilo. En oerhört imponerande fisk, även om det fattas sisådär 20 kilo innan man nosar på världsrekordet. Det lyder på 72,8 kilo och innehas av japanen Keiki Hamasaki.
Svenne Andersson

Bosse Hall och hans glada fiskekompisar med en riktig mega-GT, hela 49,5 kilo.


Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta