Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Megaål från Värmland

Egentligen var Kim Emanuelsson ute för att fiska abborre, men resultatet blev en av de grövsta ålar som fångats i Sverige under den senaste tioårsperioden.
Ålen är svårt hotad och på många ställen är den nästan helt försvunnen. Men det finns en del stora exemplar kvar, framförallt i sjöar och dammar som ligger långt upp i vattensystemen. Där är det också tillåtet att fiska dem – så allt emellanåt kommer det in en och annan anmälan till Recordfisken.
En sådan ramlade in i mitten av juli när Kim Emanuelsson, Årjäng berättade att han fått en megaål när han var ute för att fiska abborre i Stora Le. Det började också bra med några abborrar, men så dog fisket ut och Kim bestämde sig för att testa med ett kastmete. Han agnade med mask och kastade ut.
”Medan flötet var i vattnet jiggfiskade jag, men plötsligt rörde sig flötet och jag gjorde mothugg. Jag har nog aldrig haft ett sådant monster på kroken tidigare. Jag har fått några gäddor på tio kilo, men det var ju inget jämfört med ålen. Det var en kamp på cirka 15 minuter innan jag fick syn på den och efter ytterligare 10 minuter var den landad”, skriver Kim i anmälan till Recordfisken.
Den jättelika ålen vägdes till 3064 gram och mättes till 118 centimeter i längd.
Svenne Andersson

Kim Emanuelsson fick en rejäl överraskning när det var en megaål som nappade på metet.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta