Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Megaål från Värmland

Egentligen var Kim Emanuelsson ute för att fiska abborre, men resultatet blev en av de grövsta ålar som fångats i Sverige under den senaste tioårsperioden.
Ålen är svårt hotad och på många ställen är den nästan helt försvunnen. Men det finns en del stora exemplar kvar, framförallt i sjöar och dammar som ligger långt upp i vattensystemen. Där är det också tillåtet att fiska dem – så allt emellanåt kommer det in en och annan anmälan till Recordfisken.
En sådan ramlade in i mitten av juli när Kim Emanuelsson, Årjäng berättade att han fått en megaål när han var ute för att fiska abborre i Stora Le. Det började också bra med några abborrar, men så dog fisket ut och Kim bestämde sig för att testa med ett kastmete. Han agnade med mask och kastade ut.
”Medan flötet var i vattnet jiggfiskade jag, men plötsligt rörde sig flötet och jag gjorde mothugg. Jag har nog aldrig haft ett sådant monster på kroken tidigare. Jag har fått några gäddor på tio kilo, men det var ju inget jämfört med ålen. Det var en kamp på cirka 15 minuter innan jag fick syn på den och efter ytterligare 10 minuter var den landad”, skriver Kim i anmälan till Recordfisken.
Den jättelika ålen vägdes till 3064 gram och mättes till 118 centimeter i längd.
Svenne Andersson

Kim Emanuelsson fick en rejäl överraskning när det var en megaål som nappade på metet.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta