Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Megagädda på nors

Nors luktar och smakar mycket. Det tycker säkert gäddorna också – och den här megagäddan tog med förtjusning den nors som Christian Karlsson erbjöd.
Christian, som pluggar på Sportfiskeakademin, firade en ledig dag med klasskompisen Johan Hedström genom att ge sig ut och fiska. Dom hade bestämt sig för att fiska av ett nytt ställe i Klarälven och hade tagit med var sitt spö och ett knippe nors.
”Jag hade varit ute på älven två dagar i rad utan resultat, men nu verkade vädret vara rätt. Vilken succé, båda tog nytt pb med 6 respektive 10,4 kg”, skriver Christian i anmälan till 100-klubben.
Den imponerande gäddan mättes till hela 126 centimeter innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Gäddan klarade tiokilosgränsen och mättes till hela 126 centimter.


Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta