" />
Annons
Megagös för Berra Mårdh | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Ett brutalt bottenhugg på tre meters djup resulterade i denna präktiga pjäs. Vågen stannade på 9320 gram. Foto: Robban Andén
Megagös för Berra Mårdh

Storfiskaren Berra Mårdh skulle bara ut på ett kort kvällspass med kompisen Robban Andén, men en timme räckte för att vännerna skull hinna uppleva ett fantastiskt gösfiske på grunt vatten. Höjdpunkten kom när Berra lyckades lura upp en bredryggad skönhet på 9,32 kilo!

Berras och Robbans senaste göspass inleddes med sjösättning i en sörmländsk sjö klockan åtta på kvällen. Några minuter senare testades huggviljan på ett lovande ställe. Kort därefter kom den första gösen upp och mängder av fiskar upp till fem kilo fick vända i båten.
Klimax nåddes när Berras chartreusefärgade sjutumsjigg fick en oöm uppvaktning på tre meters djup.

”Hugget var brutalt och jag förstod direkt att den var riktigt stor”

– Hugget var brutalt och jag förstod direkt att den var riktigt stor. Det relativt grunda vattnet gjorde att kampen blev spännande med flera korta rusningar. Efter tio minuter kunde fisken landas. Den var 92 centimeter lång och i fantastisk kondition. När vågen visade 9320 gram trodde Robban först att den var trasig, men det var den inte. Det var en riktigt vacker fisk och troligtvis den största som tagits på bottenknack i år, hälsar Berra.

Efter några snabba bilder fick den väldiga fisken simma vidare.

Grattis till en riktig drömgös!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta