" /> Megagös för Berra Mårdh | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Ett brutalt bottenhugg på tre meters djup resulterade i denna präktiga pjäs. Vågen stannade på 9320 gram. Foto: Robban Andén
Megagös för Berra Mårdh

Storfiskaren Berra Mårdh skulle bara ut på ett kort kvällspass med kompisen Robban Andén, men en timme räckte för att vännerna skull hinna uppleva ett fantastiskt gösfiske på grunt vatten. Höjdpunkten kom när Berra lyckades lura upp en bredryggad skönhet på 9,32 kilo!

Berras och Robbans senaste göspass inleddes med sjösättning i en sörmländsk sjö klockan åtta på kvällen. Några minuter senare testades huggviljan på ett lovande ställe. Kort därefter kom den första gösen upp och mängder av fiskar upp till fem kilo fick vända i båten.
Klimax nåddes när Berras chartreusefärgade sjutumsjigg fick en oöm uppvaktning på tre meters djup.

”Hugget var brutalt och jag förstod direkt att den var riktigt stor”

– Hugget var brutalt och jag förstod direkt att den var riktigt stor. Det relativt grunda vattnet gjorde att kampen blev spännande med flera korta rusningar. Efter tio minuter kunde fisken landas. Den var 92 centimeter lång och i fantastisk kondition. När vågen visade 9320 gram trodde Robban först att den var trasig, men det var den inte. Det var en riktigt vacker fisk och troligtvis den största som tagits på bottenknack i år, hälsar Berra.

Efter några snabba bilder fick den väldiga fisken simma vidare.

Grattis till en riktig drömgös!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta