[/caption] " /> Megamulte | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Megamulte

Anders Svanlunds multe är ett unikum i fråga om storlek.

En enormt stor multe som om den godkänns kommer att bli ett svårslaget svenskt rekord togs häromdagen av flitige storfiskaren Anders Svanlund från Göteborg. Fisken vägde hela 6596 gram.
Tjockläppad multe, som är det korrekta namnet på denna trevliga sommargäst, är numera en årsvis gäst längs Väst- och Sydkusten. Fisken är känd för att vara mycket svår att fånga och otroligt stark när den väl sitter på kroken.
Den fantastiska fisk som Anders Svanlund fångade häromdagen överträffar det nuvarande rekordet med nästan 1,4 kilo . Den fisken togs av Markus Witte vid Torslanda i Göteborg i augusti 2009 och vägde 5210 gram.
Enligt kollegan Jan Olsson är Anders Svanlunds fisk ett unikum även med europeiska mått mätt.
För att läsa mer klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta