[/caption] " /> Megamulte | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Megamulte

Anders Svanlunds multe är ett unikum i fråga om storlek.

En enormt stor multe som om den godkänns kommer att bli ett svårslaget svenskt rekord togs häromdagen av flitige storfiskaren Anders Svanlund från Göteborg. Fisken vägde hela 6596 gram.
Tjockläppad multe, som är det korrekta namnet på denna trevliga sommargäst, är numera en årsvis gäst längs Väst- och Sydkusten. Fisken är känd för att vara mycket svår att fånga och otroligt stark när den väl sitter på kroken.
Den fantastiska fisk som Anders Svanlund fångade häromdagen överträffar det nuvarande rekordet med nästan 1,4 kilo . Den fisken togs av Markus Witte vid Torslanda i Göteborg i augusti 2009 och vägde 5210 gram.
Enligt kollegan Jan Olsson är Anders Svanlunds fisk ett unikum även med europeiska mått mätt.
För att läsa mer klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta