Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Megamulte

Den välkände fiskmagneten Anders  Christensson lockade häromdagen upp en multe på 5062 gram. Fisken som hade mindre än två hekto kvar till det svenska rekordet togs på bröd i Öresunds fiskrika vatten.
Anders Christensson har en sagolik förmåga att fånga stor fisk. Som med det mesta här i livet är det dock så att det ligger mycket arbete bakom framgångarna. Anders bor i Helsingborg vilket gjort det möjligt att lägga många timmar ute vid de vikar och hamnar där multen finns. Många turer har resulerat i missade fiskar eller uteblivna hugg även om multarna funnits där. Multen är känd för att vara svårfångad. De flesta fiskar som fångas tas på bröd även om det bevisligen funkar med fluga och stundtals även med drag.
Fiskemetoden Anders praktiserar går ut på att hitta multarna, få dem att äta bröd och sedan fiska en bit ”flytande” bröd ovanför ett sänke i mellanvattnet. Fiskedjupet där denna drömfisk tog var 1,5 meter.
Anders Nicander

Drömfångst - multen finns i många hamnar sommartid men är mycket svårfångad.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta