Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Megamulte

Den välkände fiskmagneten Anders  Christensson lockade häromdagen upp en multe på 5062 gram. Fisken som hade mindre än två hekto kvar till det svenska rekordet togs på bröd i Öresunds fiskrika vatten.
Anders Christensson har en sagolik förmåga att fånga stor fisk. Som med det mesta här i livet är det dock så att det ligger mycket arbete bakom framgångarna. Anders bor i Helsingborg vilket gjort det möjligt att lägga många timmar ute vid de vikar och hamnar där multen finns. Många turer har resulerat i missade fiskar eller uteblivna hugg även om multarna funnits där. Multen är känd för att vara svårfångad. De flesta fiskar som fångas tas på bröd även om det bevisligen funkar med fluga och stundtals även med drag.
Fiskemetoden Anders praktiserar går ut på att hitta multarna, få dem att äta bröd och sedan fiska en bit ”flytande” bröd ovanför ett sänke i mellanvattnet. Fiskedjupet där denna drömfisk tog var 1,5 meter.
Anders Nicander

Drömfångst - multen finns i många hamnar sommartid men är mycket svårfångad.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta