Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Megamycket makrill

Det tycks som havet fullkomligt kokar av makrill just nu. Från innerfjordarnas skyddade vatten och långt ut till havs finns de och bjuder på mängder med fiskemöjligheter för både nybörjare och garvade havsfiskare.
Makrillen är sommarens räddningsplanka för besökare på Västkusten. Just nu tycks den finnas i det närmaste oändliga mängder. De flesta makrillar är dock av beskedlig storlek och många väntar på att den stora makrillen som brukar vara mest riklig om sensommaren, ska dyka upp på scenen. Den mindre makrillen är den bästa ur matsynpunkt. Den är en delikatess både stekt och grillad.
Är du på tillfälligt besök kan du testa att kasta efter makrill där vattnet är djupt intill land.  Låt draget, gärna ett kompakt skeddrag runt 20 gram,  sjunka djupt och veva sen hem i hög fart. Några platser som brukar ge resultat är vattnen vid Instöbron innaför Marstrand, norra hamnen i Lysekil och nordvästsidan av Ramsvikslandet vid Smögen.
Anders Nicander

Mängder av makrill fångas längs Västkusten. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
38 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta