" /> Megaspätta på 5,6 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Hanna Skjaldgaard med en av världens största spögångade rödspättor. Foto: Magni Blåstein
Megaspätta på 5,6 kilo

När Hanna Skjaldgaard skickade ner sin 150-grams pirk var den avsedd för torsk och kolja. Men plötsligt får hon ett annorlunda hugg och kort därefter dyker en väldig rödspätta upp på hela 5,6 kilo – endast 100 gram från gällande världsrekord.

Om du har siktet inställt på att fånga en riktigt stor rödspätta kan det vara en bra idé att rikta blicken mor Färöarnas fiskrika vatten. I fjol skrev vi om Magnus Muurholm Madsens 78-centimeters drömfisk på 5,6 kilo – och nu slår Hanna Skjaldgaard till med en exakt lika stor. Båda fångades från Magni Blåsteins båt, men en skillnad mellan de båda drömfångsterna var själva tekniken – Magnus fiskade riktat efter rödspätta och Hanna var ute efter torsk och kolja. Fisken högg på 40 meters djup och Magni är övertygad om att det finns ännu större spättor i området.

”Det är garanterat inte den största som simmar där ute”

– Det är garanterat inte den största som simmar där ute, det finns alltid en som är större, säger han till Specineers.dk.

Läs mer om fångsten här.

Läs mer om Magni Blåsteins fiske här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta