Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping. Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.[/caption] " /> Mer än 1100 fiskade med Sportfiskarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mer än 1100 fiskade med Sportfiskarna
Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.

Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.

Trots stormväder fick Sportfiskarnas storsatsning på fiskeaktivitet för höstlovslediga på fem orter i södra Sverige god respons. Drygt 1140 besökare passade på att prova fiskelyckan och inte helt få fångade en fisk till middag! Detta skriver Sportfiskarna i ett pressmeddelande.
Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping. Den som var nybörjare kunde låna fiskeutrustning, få praktisk hjälp och ett och annat fisketips för att lura upp firrarna. Förutom fiske bjöds även på klassikern grillad korv med bröd till alla hungriga fiskare.
– Höstlovsfisket i Björkadammen vid Sjöbo blev en succé! Efter stormen under måndagen kom fler fiskesugna varje dag och vi fick kalla in förstärkningar för att hantera alla besökare veckans sista dagar, berättar Sture Eriksson, ordförande i Sportfiskarna i Skåne.

Mest folk under veckan drog fisket i Göteborg där drygt 330 besökare fiskade regnbåge i Härlanda tjärn och på Sportfiskarnas anläggning Sjölyckan. Många hade även lyckan med sig och fick en fisk med sig hem till middag.
– Flera besökare kom flera dagar och fångade fisk och kunde sedan rapportera att de smakade ypperligt, berättar Hans Lindqwist, Sportfiskarna Göteborg.
Även i Stockholm kom många till två dagars fiske: cirka 250 fiskesugna provade lyckan i den stadsnära sjön Trekanten vid Liljeholmen. Andra stadsnära fiskeaktiviter hölls i Norrköping av lokalföreningen Cityfiske i Norrköping och i Eskilstuna av fiskeklubben Å!fiske.
– Sportfiskarna är mycket nöjda med att ha kunnat få ut så många människor på en aktiv friluftsaktivitet. Det känns särskilt angeläget att erbjuda en spännande naturnära aktivitet som

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En massa fisk kan det bli vid massafabriker, om projektet faller väl ut. Foto: Rigel
Svenskt pilotprojekt: Massa fisk vid massafabriker?

Allt fler aktörer verkar anse att framtidens fiskodlingar ska bedrivas på land. Nu presenteras ett nytt koncept, där fiskodlingar ska utnyttja spillvärme från massabruk.

Det är företaget Big Akwa i Härnösand och dess ägare Hugo Wikström som meddelar att han satsar på ett pilotprojekt under 2021.
Tanken är att utnyttja spillvärmen från massabruk till att temperera vattnet i en närliggande, landbaserad fiskodling. Samtidigt kan det näringsrika vattnet från fisktankarna gå tillbaka till massabrukets bioreningsdammar, där det blir till föda för de mikroorganismer som används för att rena bioslam från produktionen. Dessutom renas vattnet och man undviker den skadliga effekt som konventionella fiskodlingar kan medföra på miljön, enligt beskrivningen av projektet.
– Mänskligheten står inför stora utmaningar vad gäller livsmedelsförsörjningen, och jag vill vara med och bidra till att den kan lösas på ett bra och effektivt sätt, säger Hugo Wikström i ett pressmeddelande.

Samarbetar med SCA
Dialog förs med SCA, och nu pågår aktiviteter för att hitta möjliga platser för ett pilotprojekt.
– Att odla fisk i anslutning till massabruk kan både ge näring till bioreningen och bli ett användningsområde för lågvärdig restvärme, som inte går att nyttja på så många andra sätt. Det är utmanande att i anslutning till ett massabruk hitta en lämplig plats för det utrymme som en fiskodling kräver, men faller bitarna på plats så skulle en intressant symbios kunna uppstå mellan Big Akwa och SCA, säger SCA:s innovationschef Magnus Viström i pressmeddelandet.

Du kanske även gillar detta