Mer än 1100 fiskade med Sportfiskarna

Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.

Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.

Trots stormväder fick Sportfiskarnas storsatsning på fiskeaktivitet för höstlovslediga på fem orter i södra Sverige god respons. Drygt 1140 besökare passade på att prova fiskelyckan och inte helt få fångade en fisk till middag! Detta skriver Sportfiskarna i ett pressmeddelande.
Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping. Den som var nybörjare kunde låna fiskeutrustning, få praktisk hjälp och ett och annat fisketips för att lura upp firrarna. Förutom fiske bjöds även på klassikern grillad korv med bröd till alla hungriga fiskare.
– Höstlovsfisket i Björkadammen vid Sjöbo blev en succé! Efter stormen under måndagen kom fler fiskesugna varje dag och vi fick kalla in förstärkningar för att hantera alla besökare veckans sista dagar, berättar Sture Eriksson, ordförande i Sportfiskarna i Skåne.
Mest folk under veckan drog fisket i Göteborg där drygt 330 besökare fiskade regnbåge i Härlanda tjärn och på Sportfiskarnas anläggning Sjölyckan. Många hade även lyckan med sig och fick en fisk med sig hem till middag.
– Flera besökare kom flera dagar och fångade fisk och kunde sedan rapportera att de smakade ypperligt, berättar Hans Lindqwist, Sportfiskarna Göteborg.
Även i Stockholm kom många till två dagars fiske: cirka 250 fiskesugna provade lyckan i den stadsnära sjön Trekanten vid Liljeholmen. Andra stadsnära fiskeaktiviter hölls i Norrköping av lokalföreningen Cityfiske i Norrköping och i Eskilstuna av fiskeklubben Å!fiske.
– Sportfiskarna är mycket nöjda med att ha kunnat få ut så många människor på en aktiv friluftsaktivitet. Det känns särskilt angeläget att erbjuda en spännande naturnära aktivitet som

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...