[/caption] " /> Mer lax på agendan i Överkalix | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mer lax på agendan i Överkalix

Viktig att få politiker att förstå laxfisketurismens potential, menar Sportfiskarna. (Foto: Sportfiskarna)

Sportfiskarna, Östersjölaxälvar i Samverkan och SeFF (Sveriges Fisketurismföretagare) träffade riksdagspolitiker Karin Åström (S) och Överkalix kommunalråd Birgitta Persson för att informera om möjligheterna för regional utveckling som sportfiske efter lax erbjuder.
Både Karin Åström och Birgitta Persson har Överkalix som hemkommun och tog sig därför tid att höra om möjligheter till utveckling inom deras hemort från en samlad representation från Sportfiskarna, fiskevattenägare och fisketurismföretagare.
Överkalix kommun ligger otroligt gynnsamt till laxfiskemässigt, med både Kalix älv och dess biflöden Ängesån inom kommungränsen och bara en kort bilfärd till klassiska fiskeplatser som Jockfall och Ängesåns Siskostforsen.

– Trots bra förutsättningarna i regionen har utvecklingen inom laxfisketurismen gått långsamt de senaste åren och därför är det viktigt att tydliggöra laxbeståndens status och problemen för våra vildlaxbestånd, berättar Sportfiskarnas Glenn Douglas.
Utan fortsatta starka laxuppgångar som under 2012 går det inte att utveckla sportfisketurism, det var det gemensamma budskapet från delegationen.
– Diskussionen var öppen och hjärtligt, det är oerhört viktig att få politiker att förstå laxfisketurismens potential och de hinder som finns för utvecklingen, avslutar Glenn Douglas.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta