Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Lundin
Sportfiskarna anser att det behövs många åtgärder för att skydda fiskbestånden längs ostkusten. Foto: Anders Lundin
Mer och bättre fiske i Malmö – ber sportfiskare om hjälp

Sportfisket i Malmö ska vässas ytterligare, och därför vevar nu Malmö stad igång en satsning där de ber fiskande stadsbor om hjälp.

Fisket efter abborre i Malmö kanal är rikskänt, och Fiskejournalen brukar årligen rapportera om spännande fångster och fisketips därifrån.
Malmö stad utför just nu en utredning om sportfisket, för att undersöka förutsättningar för dagens och morgondagens fiske. Alltså hur det kan bli ännu bättre. De är intresserade av var och hur det fångas fisk, eventuella problem som sportfiskarna upplever samt vilka utvecklingsmöjligheter de ser att det finns för sportfisket. 

De uppmanar alla sportfiskande Malmöbor att fylla i en enkät, där det bland annat frågas om det finnas problem kring nedskräpning och om det behövs ett fiskekort i Malmö.
In och tyck till, uppmanar Fiskejournalen också! Här hittar du enkäten!

Relaterad nyhet från din region
14 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta