Den här årstiden räknar många sportfiskare ned dagarna inför Sportfiskemässan 20–22 mars. De som vill ladda upp med en förfest kan bege sig till Knislinge 7–8 mars, där det blir premiär för Svenska Meteträffen. " /> Meteträffen – en fartfylld förfest till Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Christian Ottosson både föreläser och fiskar live på Metemässan. Foto: Privat
Meteträffen – en fartfylld förfest till Sportfiskemässan

Den här årstiden räknar många sportfiskare ned dagarna inför Sportfiskemässan 20–22 mars. De som vill ladda upp med en förfest kan bege sig till Knislinge 7–8 mars, där det blir premiär för Svenska Meteträffen.

Det är ett entusiastiskt gäng som bestämt sig för att arrangera en renodlad metemässa på svensk mark igen, där initiativtagarna är Ola Hansson och Anders Lundmark. Även Christian Ottosson från Swedish Anglers finns med i arrangörsstaben, och han hoppas att metare från när och fjärran kommer för att umgås och ta del av de senaste trenderna inom mete. Christian kan förhoppningsvis bidra till att höja temperaturen på tillställningen själv, eftersom han både ska föreläsa och fiska live på plats i Helgeå precis utanför Folkes Park.

– Det blir spännande, och troligtvis kommer fler av experterna att fiska live också, säger Christian som hoppas att åtminstone någon färna eller mört ska vara villig till hugg.

Konceptet med mässan är att främja och sprida intresset för metet i Sverige, där föreläsare, butiker och olika intressegrupper ger besökarna möjlighet att köpa de senaste prylarna, lära sig mer om fisket samt diskutera och dela erfarenheter med varandra.

– Metet är inte en jättestor genre inom svenskt sportfiske, men för många är det ingången till fiske som hobby, och det passar ungdomar väldigt bra eftersom man ofta får mycket fisk på kort stund, säger Christian som säger att de medvetet kommer att rikta sig mot en yngre publik.

Bland de övriga föreläsarna återfinns exempelvis Mårten Johansson, Jens Bursell och Birger Holmqvist. På Swedish Anglers hemsida kan du läsa intervjuer med meteprofiler inför Metemässan, och på evenemangets hemsida finns all annan info som du behöver.

Vi uppmuntrar er även att läsa här nedan om Swedish Anglers nya rikstäckande tävling SpecimenTian.

Ny intressant tävling för metare

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta