Den ovanligt milda vintern har fått många pimpelfiskare att kasta in handduken, för att det helt enkelt saknas isar på många håll i landet. Däremot är det ett massivt intresse för SM i pimpel som hålls i Arvika i slutet av februari. " />
Annons
Mild vinter – men massivt intresse för pimpel-SM | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – det verkar bli pimpel-SM i Arvika som planerat. Foto: Jonas Seger
Mild vinter – men massivt intresse för pimpel-SM

Den ovanligt milda vintern har fått många pimpelfiskare att kasta in handduken, för att det helt enkelt saknas isar på många håll i landet. Däremot är det ett massivt intresse för SM i pimpel som hålls i Arvika i slutet av februari.

Avsaknaden av isar har medfört blandade känslor bland svenska sportfiskare. De som sett fram emot pimpelfiske är besvikna, medans andra tar chansen att förlänga båtsäsongen. Uppenbarligen finns det ett uppdämt sug efter pimpelfiske, eftersom Sportfiskarna meddelar att det anmälts nästan 1 300 starter till pimpel-SM i Arvika mellan 29 februari–1 mars.

Individuellt är 618 deltagare anmälda, och i lagtävlingen i 3-mannalag är 222 lag anmälda. Totalt summerar detta på 1284 starter totalt, vilket är en ovanligt hög siffra i jämförelse med tidigare år, meddelar arrangörerna Jössefiskarna och SFK Trekroken.

Frågan är förstås i vilket skick isarna omkring Arvika är? Jodå, den senaste veckans kallare väder lovar mycket gott, är beskedet. Läs mer här!

Däremot har nedanstående besked kommit:

https://www.fiskejournalen.se/mormyska-vm-smalter-bort-och-flyttas/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
PO Johannesson med sin drömöring, som han fick strax efter havsabborren. Foto: Stefan Svensson
PO fick oväntat silver och guld på Västkusten

Vi på Fiskejournalen är svaga för bonusfiskar, alltså oväntade fångster som kan bli minnen för livet. Vår medarbetare PO Johannesson kan nu själv rapportera om ett synnerligen oväntat men lyckat fiske från Västkusten.

Oväntat silver! Foto Stefan Svensson

Så här berättar PO Johannesson om en minnesvärd fisketur, under en av havsöringsfiskets sista dagar på västkusten.
– Jag blev medlockad av fiskebroder Jimmy Svensson på ett fiske jag sällan kör – havsöring, och jag ångrar mig inte. Först en stor fisk som small på det snabbfiskade draget och sedan borrade djupt. Med min begränsade erfarenhet av västkustens öringar trodde jag det var en havsöring – tills något blankt närmade sig land. Id – var först den sekundsnabba tanken? På västkusten …
Sedan såg PO att den hade en spetsig ryggfena, och då förstod han att det var en havsabborre – den första i hans liv. Vikten uppskattade han till cirka 2 kilo.

STENHÅRT HUGG
En knapp halvtimma senare var det dags för nästa iögonfallande fångst.

– Jag får en ”sälvåg” bakom betet följt av ett stenhårt hugg, som jag bommar lika snabbt. Bakom mig hör jag Jimmys kusin Stefan som var med och guidade oss: ”Jäklar vilken öring”.
Nytt kast två meter bortom den tappade fisken, ett stenhårt hugg i samma sekund som draget landar. Sedan en fight med en storprofilad fisk där jag vrålar rakt ut ”vad är det – en pigghaj?”
Sedan såg PO tydligt den spolformade kroppen komma närmare land och insåg att det var en drömöring.
– Kalabalik och en sprängd håv senare, en öring på 70 centimeter, uppskattad vikt cirka 3,5 kilo. En magisk dubbel, konstaterar en nöjd PO Johannesson.

Tack för storyn säger vi på redaktionen, och uppmuntrar även er andra att rapportera in bonusfångster som tåls att berättas om.

Du kanske även gillar detta