[/caption] " /> Miljöbovar kommer undan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Miljöbovar kommer undan

Döda fiskar flyter i Boserupsbäcken, ett annat biflöde till den hårt drabbade Vege å i nordvästra Skåne. (Foto: Fredrik Lundblad)

Skånepolisen är så upptagen med de kriminella gängen i Malmö att den inte hinner utreda miljöbrott. Och så länge ingen ansvarig pekas ut vill myndigheterna inte påbörja saneringen!
Dieselutsläppet i Möllebäcken i Billesholm, som vi tidigare berättat om, är tyvärr inget avslutat kapitel. En miljökontroll, som gjorts på privat initiativ, visar skyhöga halter av alifater och aromater i marken kring bäcken. Utsläppet av diesel har uppenbarligen pågått under lång tid.
Skadorna på fisklivet är, än så länge ganska lokala – men riskerar att bli mycket värre och sprida sig nedströms, eftersom myndigheterna verkar helt handlingsförlamade.
Polisen utreder inte ärendet, eftersom deras miljöutredare är på utbildning resten av det här året. Några andra utredare finns inte att avsätta, eftersom bekämpandet av gängkriminaliteten tar så mycket resurser, säger chefen för länskriminalen, Stefan Sintheus till Radio Malmöhus.

Saneringen kommer inte igång, förrän polisen utrett vem som är skyldig till utsläppet. Kommunens miljöinspektör menar nämligen att man måste veta vem som ska betala innan man kan påbörja saneringsarbetet. Under tiden dör fiskarna i Möllebäcken och kanske även nedströms, i Vege å.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta