Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Miljöchef sa upp sig i protest

 

 

 

 

 

 

Richard Sandberg anser att varken Tomelilla eller Ystad kommun följer miljöbalken. Klicka på länken nedan för att se inslaget i Svt. (Foto/källa: Svt Sydnytt)

 

 

 

 

 

Lokala politiker vill att äppelodlare ska få använda bekämpningsmedel inom vattenskyddsområden. Då säger chefen för Ystad-Österlenregionens miljöförbund Richard Sandberg upp sig i protest.
Som Fiskejournalen tidigare berättat lider havsöringens reproduktionslokaler på Österlen av konsekvenser från industriella äppelodlingar. Man har bland annat hittat bekämpningsmedel i ett flertal bäckar och åar. Nu har Richard Sandberg, chef för miljöförbundet i Ystad-Österlenregionen, sagt upp sig i protest. Han har fått nog av politiker som gynnar äppelodlare med tillstånd att använda bekämpningsmedel.
– Jag står upp för vattnet, säger Richard till SVT.
Vi har förgäves sökt ansvariga på Ystad och Tomelilla kommun för en kommentar. På deras webbsida säger man sig arbeta efter lokala miljömål. Exempel på dessa är: ”Värna om den biologiska mångfalden” och ” Bevara markens och vattnets långsiktiga produktionsförmåga”.
Här kan du se inslaget i SVT Sydnytt.
Tidigare notis om Mölleån hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta