Risken för att smittan överförs till vild fisk är uppenbar med mycket negativa konsekvenser för uppbyggnaden av ett naturligt bestånd av öring i Nätraälven, menar skribenterna. Risken för att smittan överförs till vild fisk är uppenbar med mycket negativa konsekvenser för uppbyggnaden av ett naturligt bestånd av öring i Nätraälven, menar skribenterna.[/caption] " /> Miljöinspektör förbjuds att inspektera sjuk fiskodling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Miljöinspektör förbjuds att inspektera sjuk fiskodling
Risken för att smittan överförs till vild fisk är uppenbar med mycket negativa konsekvenser för uppbyggnaden av ett naturligt bestånd av öring i Nätraälven, menar skribenterna.

Risken för att smittan överförs till vild fisk är uppenbar med mycket negativa konsekvenser för uppbyggnaden av ett naturligt bestånd av öring i Nätraälven, menar skribenterna.

En fiskodling i Nätrafjärden söder om Örnsköldsvik har drabbats av den smittsamma virussjukdomen Infektiös Pankreasnekros (IPN) som framför allt angriper laxfisk. Nu är man oroad för att smittan ska spridas till det naturliga beståndet av öring i Nätraälven.
Som om inte problemet vore stort nog, så har kommunens miljöinspektör blivit nekad tillåtelse att inspektera odlingen. En insändare i Allehanda.se skvallrar om den infekterade situationen. Så här skriver man:

”Samtidigt som Jordbruksverket av smittskyddsskäl förbjuder en kommunalt anställd miljöinspektör att göra besök, en inspektör som dessutom kan klä sig och iaktta alla säkerhetsregler, så tillåts odlingen att bogsera smittad fisk i sina smittade kassar över Nätrafjärden till slakteriområdet som är placerat precis vid Nätraåns mynning där nu vild öring ska stiga för att leka. Risken för att smittan överförs till vild fisk är uppenbar med mycket negativa konsekvenser för uppbyggnaden av ett naturligt bestånd av öring i Nätraälven.”
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta