Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Miljöministern har svarat

– Våra nationalälvar med tillhörande vattenområden, käll- och biflöden har ett mycket starkt skydd i miljöbalken, säger Lena Ek. (Foto: Tina Wiklund)

Sedan brevkampanjen för att rädda Piteälven drog igång har 8082 protestbrev skickats. Vi är många som undrar hur regeringen ställer sig till skyddet av våra nationalälvar. Tack vare ert engagemang har miljöminister Lena Ek nu svarat.
Nu har miljöminister Lena Ek svarat Martin Falklind, Christer Borg och alla ni andra som sedan augusti skickat protestbrev. Kampanjen mot de norska planerna att avleda vatten från Piteälvens källflöden till ett nytt norskt vattenkraftverk blev snabbt en av de mer omfattande till berörda departement, i modern tid. Över 8000 brev har skickats till miljöminister Lena Ek och näringsminister Annie Lööf och nu har den förstnämnda svarat.
Christer Borg, Älvräddarna, tycker att svaret är positivt.

– Lena är förhindrad att i detta läge agera, men vi ser ändå hennes svar som positivt, eftersom hon anser att skyddet av våra nationalälvar och andra från vattenkraft skyddade vattendrag är viktigt.
Älvräddarna och Fiskejournalen tackar alla som bidragit och vi kommer givetvis bevaka ärendet i fortsättningen.
Här kan du läsa svaret från Lena Ek.
Tidigare notiser om kampanjen hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta