Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Miljöministern lovar

– Jag kommer att skriva ett brev till berörda landshövdingar och be om redovisning när det gäller hur länsstyrelserna informerar kring tillståndsgivningen för bottentrålning i Natura 2000-områden, säger miljöminister Lena Ek (Foto: Martina Huber/Regeringskansliet)

Miljöminister Lena Ek (C) säger sig vara beredd att agera om nya uppgifter skulle visa att skyddet av de marina Natura 2000-områdena är bristfälligt.
Sverige har förbundit sig att skydda en rad marina områden som, genom att utnämnas till Natura 2000-områden, klassats som extra skyddsvärda. Ändå har svenska myndigheter tillåtit att den kanske mest destruktiva av all fångstmetoder som någonsin använts – bottentrålning – varit tillåten. Greenpeace har i ord och handling protesterat mot detta och det är Greenpeace påtryckningar som nu får politikerna att vakna.
Nu lovar miljöministern att agera och börjar med att skriva ett brev till berörda landshövdingar för att utreda hur det ser ut med tillstånd och tillsyn för fiske i dessa områden.
För att läsa mer klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta