TV4 var tillsammans med miljöminister Åsa Romson nyligen på besök i en av Sportfiskarnas restaurerade våtmarker, ett inslag som sändes på riksnyheterna under lördagen. " /> Miljöministern på gäddfabrik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Det har varit en kraftig nedgång av gädda och abborre i Östersjön. Ett av problemen är bristen på lek- och uppväxtområden, något som gäddfabrikerna ska erbjuda. Foto: Micael Söderman
Miljöministern på gäddfabrik

TV4 var tillsammans med miljöminister Åsa Romson nyligen på besök i en av Sportfiskarnas restaurerade våtmarker, ett inslag som sändes på riksnyheterna under lördagen.
I inslaget berättar Sportfiskarnas generalsekreterare Anders Karlsson och projektledare Nils Ljunggren om arbetet med att återskapa rovfiskarnas ursprungliga reproduktionsområden.
– Det finns inte tillräckligt med pengar i dagsläget för att göra alla de åtgärder vi vill göra, säger Anders Karlsson.
Han får medhåll av miljöminister Åsa Romson, som tillsammans med TV4 gjorde ett besök vid Kyrksjön utanför Botkyrka, en av Sportfiskarnas senaste gäddfabriker. Miljöministern håller med om att det funnits för lite pengar till den här typen av prioriterade åtgärder, men att regeringen nu gör en kraftig ökning av anslagen för biologisk mångfald.
Se hela TV4-inslaget här.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta