Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Milling på scenen

Flugfiske har en läkande effekt på trasiga själar. Detta kan krigsveteranerna i organisationen Rivers of Recovery intyga. (Foto: Leif Milling)

Sportfiskemässan i Kista närmar sig med stormsteg. Som vanligt kommer det att bjudas på underhållning, föredrag och bildvisning på Fiskejournalens scen.
”Flugfiske hjälper”. Så uttryckte sig krigsveteranen Dan Laffin när Leif Milling träffade honom i USA. Dan Laffin lider av traumatic stress disorder som han fick av sin krigstjänst i Afganistan.
Leif Milling besökte organisationen Rivers of Recovery som hjälper krigsveteraner tillbaka till livet – genom flugfiske! På Sportfiskemässan kan du höra honom berätta om fascinerande livsöden, njuta av härliga bilder och få en helt ny bild av vad fiske kan betyda för människan.
Aktuella tider är:
Fredag 15.30
Lördag 10.30
Söndag 11:00
Mer information hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta