Minimässa i Halmstad

Fullsatt i filmsalen på Flugfiskets Mästare 2011.

För tredje året i rad arrangeras minimässan Flugfiskets Mästare. Den 18-19 februari förvandlas Klarsalen i stadsbiblioteket i Halmstad till mässlokal.
Efter förra årets succé utökas nu mässan Flugfiskets Mästare med en extra dag. Det bjuds på workshop med flugbindning med flera av de mer kompetenta utövarna i vårt land. En av dessa är redaktören för Fly & Tie, Johan Klingberg. Han kommer även hålla föredrag.
Tid: 18-19 februari
Plats: Klarsalen, Stadsbiblioteket i Halmstad
Morgan Fihn

Mer information nedan.

Hålltider:

Lördag 18 feb
10;00 Filmvisning
11:00 Christer Borg, Älvräddarna, föredrag att få till fiskvägar  i samtliga svenska älvar
12:00 Leif Stävmo,
13:30 Håkan Norling, föredraget “Mina sämsta fiskebilder ”från sina fiskeresor till bl.a. Norge, Argentina, Ryssland och givetvis Sverige.
14:30 Johan Klingberg.
15:30 Filmvisning, Vi har nöjet att presentera en ny flugfiskefilm med Gunnar Westrins ”Kaitum”. Mountain Media är producent.
16:45 Lottdragning
17:30 Mini mässan stänger

Söndag 19 feb
10:15 Flugbindning på scenen 1 plan 0,
10:15 Johan klingberg
11:15 Håkan Norling
12:15 Niklas Bauer
13:30 Filmvisning, Vi har nöjet att presentera en ny flugfiskefilm ” Haspelmannen”. DS flugfiske är producent.
12:00 Föredrag på scenen 2 plan 1, Gunnar Rask Nilsen
11:00 Föredrag på scenen 3 plan 2,
11:00 Fisketillsyn i halland, varför fungera den inte, vad kan vi göra.
12:30 Sportfiske som turism, rekreation, upplevelse men framförallt ett sätt att återhämta krafter efter dagens slit, trauma sjukdomar mm.
14:45 Aktion av inlämnade fiskeprylar.
Minst 20% av intäkterna går till en fiskefond som Älvräddarna och SFK Laxen administrera med målet levande älvar i Sverige men framförallt i Halland.
16:00 mini mässan stänger

Workshop/ Flugbindning, max 10 personer, gratis att deltagande.
11:00 Johan Klingberg, Bind dig en öring och harrfluga
13:00 Niklaus Bauer, Bind dig en gäddfluga
15:00 Håkan Norling, Bind dig en Lax och havsöringsfluga
Obs först till kvarn.

Föredragshållare:
Johan Klingberg
Leif Stävmo
Christer Borg, Älvräddarna
Håkan Norling

Flugbindare:
Johan Klingberg
Håkan Norling
Niklaus Bauer
Stig Olausson
Claes Johansson
Mårten Valeur
Martin Ångnell
Håkan Karsnäser
Tellis katsogiannos
Peter Scheffler

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...