Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Minna in i 100-klubben

Alla nya medlemmar i 100-klubben får en vobbler från CWC AB. Minna Wallin från Borlänge är klubbens nyaste medlem.

Då det blåste ordentligt styrde Minna Wallin från Borlänge båten mot en vik med lä. Där krokade hon sitt livs första 100-klubbare. En gädda på 102 centimeter.
Minna Wallin följde med pojkvännen Fredrik ut på sjön. Han skulle testa ekolodet som han vunnit i en av Fiskejournalens tävlingar. Hon kastade ut en stor vobbler och jerkade hem betet. Då högg 100-klubbaren.
– Det tog verkligen stopp i linan. Jag spände åt bromsen och gjorde mothugg. Efter ett par minuters drillande visade hon upp sig vid ytan. Det enda jag kunde tänka var ”Släpp inte! Släpp inte!”.
Fisken fångades i sjön Balungen, Dalarna.
Eftersom detta var första 100-klubbaren för Minna, så kommer en vobbler från CWC på posten.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta