Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Minna in i 100-klubben

Alla nya medlemmar i 100-klubben får en vobbler från CWC AB. Minna Wallin från Borlänge är klubbens nyaste medlem.

Då det blåste ordentligt styrde Minna Wallin från Borlänge båten mot en vik med lä. Där krokade hon sitt livs första 100-klubbare. En gädda på 102 centimeter.
Minna Wallin följde med pojkvännen Fredrik ut på sjön. Han skulle testa ekolodet som han vunnit i en av Fiskejournalens tävlingar. Hon kastade ut en stor vobbler och jerkade hem betet. Då högg 100-klubbaren.
– Det tog verkligen stopp i linan. Jag spände åt bromsen och gjorde mothugg. Efter ett par minuters drillande visade hon upp sig vid ytan. Det enda jag kunde tänka var ”Släpp inte! Släpp inte!”.
Fisken fångades i sjön Balungen, Dalarna.
Eftersom detta var första 100-klubbaren för Minna, så kommer en vobbler från CWC på posten.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta