Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Holm
En klassiker från Fiskejournalens webb-tv-arkiv.
Minns du den galne gäddbadaren?

Minns du den galne gäddbadaren? Om inte – och för dig som missat honom – så är det värt att damma av den här gamla klassikern.

– Tjena Markus!
– Tjenare Adam!
Ja, så obrytt och härligt inleds det här tokiga klippet som är värt att damma av från Fiskejournalens webb-tv-arkiv. Utan att avslöja för mycket så är det inget för den frusne, men kanske något för den simkunnige gäddfiskaren… Se hela klippet nedan.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Finns det något hopp för Östersjötorsken? Ja, det hoppas aktörerna kring den nya forskningsstationen på Gotland. Foto: Laurence
Här är den nya vaggan för krisande Östersjötorsken

Många torskvänner riktar nu blickarna mot Gotland, där det pågår ett projekt som kan bli Östersjötorskens räddning. Sportfiskarna har nämligen fått de första torskarna levererade till sin forskningsstation Ar.

Det är SLU:s forskningsskepp Svea som kommit med en last, som kan visa sig vara sällsynt värdefull för Östersjöns ekosystem. Det handlar om 150 torskar, som till det yttre verkar vara i god kondition. De kommer nu att vara en levande del av demonstrationsprojektet ”ReCod-utsättning av småtorsk i Östersjön”.
Värd för projektet är Uppsala universitet, i samarbete med stiftelsen BalticWaters2030 och Sportfiskarna.

Förhoppningen är att de aktuella torskarna ska bli föräldrar till många yngel, som kommer att få simma ut i havet när de är redo. Sportfiskarnas projektledare Lars Vallin fick påhälsning av TV4 när torskarna släpptes ut i bassängerna.

– Tricket i det här projektet är att försöka knuffa torskens utveckling förbi äggstadiet som är en flaskhals. I forskningsstationen kommer äggen att utvecklas till yngel i de svarta behållarna i ett kylrum, berättar han i intervjun.

Här kan du se hela inslaget!

Du kanske även gillar detta