I år har vi en extra bra boka-tidigt-rabatt på Fiskekryssningen. Men bara för de 200 första som bokar! " /> Missa inte boka-tidigt-rabatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskekryssningen har något för alla! Fiskemetoder, fiskeutrustning och fiskedestinationer blandas med musik, mat och dryck.
Missa inte boka-tidigt-rabatten

I år har vi en extra bra boka-tidigt-rabatt på Fiskekryssningen. Men bara för de 200 första som bokar!
Om det har varit två grymma Fiskekryssningar hittills, så kommer denna tredje kryssning den 6-7 november att innehålla ännu mer fiske och änne fler roliga överraskningar.
Om du är en av de 200 som bokar före 31 maj, får du en generös rabatt. Till exempel så kostar del i fyrbäddshytt E-klass bara 490 kronor istället för 650 kr. Eller del i tvåbädds B-hytt som kostar 870 kronor per person istället för 990.
I år är det tema fiskedestinationer ombord, det blir ekolodsskola, gösshow med svenska göseliten, flugfiskerum och mängder av andra föreläsningar och workshops.
Boka hos Tallink-Silja genom att ringa 08-666 33 33 eller läs mer på Fiskekryssningen.se

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta