I år har vi en extra bra boka-tidigt-rabatt på Fiskekryssningen. Men bara för de 200 första som bokar! " /> Missa inte boka-tidigt-rabatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskekryssningen har något för alla! Fiskemetoder, fiskeutrustning och fiskedestinationer blandas med musik, mat och dryck.
Missa inte boka-tidigt-rabatten

I år har vi en extra bra boka-tidigt-rabatt på Fiskekryssningen. Men bara för de 200 första som bokar!
Om det har varit två grymma Fiskekryssningar hittills, så kommer denna tredje kryssning den 6-7 november att innehålla ännu mer fiske och änne fler roliga överraskningar.
Om du är en av de 200 som bokar före 31 maj, får du en generös rabatt. Till exempel så kostar del i fyrbäddshytt E-klass bara 490 kronor istället för 650 kr. Eller del i tvåbädds B-hytt som kostar 870 kronor per person istället för 990.
I år är det tema fiskedestinationer ombord, det blir ekolodsskola, gösshow med svenska göseliten, flugfiskerum och mängder av andra föreläsningar och workshops.
Boka hos Tallink-Silja genom att ringa 08-666 33 33 eller läs mer på Fiskekryssningen.se

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta