Cecilia Grönberg har specialiserat sig på vertikalfiske.[/caption] " /> Missa inte "Gösdrottningen" på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Missa inte ”Gösdrottningen” på Fiskekryssningen
Cecilia Grönberg har specialiserat sig på vertikalfiske.

Cecilia Grönberg har specialiserat sig på vertikalfiske.

Cecilia Grönberg från CWC kommer att hålla föredrag om vertikalfiske efter gös på Fiskekryssningen. Här får du tipsen som tar dig närmare storgösen!
Vertikalfisket blir allt populärare, men det är samtidigt en metod som kräver både noggrannhet och kunskap. Man ska inte bara fiska, utan även vara skicklig med att placera båten rätt och kunna läsa av ekolodet.
Cecilia Grönberg kommer att berätta om grunderna i denna spännande fiskemetod. För även om metoden kräver lite tålamod, så är belöningen stor när den väl kommer. Lyssna på ”Gösdrottningens” tips 15.00 på Fiskekryssningens lördag. Ingen föranmälan krävs till detta föredrag.
Har ni frågor om Fiskekryssningen, kan ni maila till fiskekryssningen@fiskejournalen.se

Fiskekryssningen.se
SCHEMA
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta