Fyra glada ungdomar plåtas inför årets Rapala Cup. Fotar gör Fiskejournalens Mathias Larsson och assisterar gör Anders Holm.
Fyra glada ungdomar plåtas inför årets Rapala Cup. Fotar gör Fiskejournalens Mathias Larsson och assisterar gör Anders Holm.[/caption]Även om det är snö och februari, så började Fiskejournalen och Sportfiskarna redan idag att förbereda inför sommarens Rapala Cup. " /> Modellplåtning på redaktionen idag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Modellplåtning på redaktionen idag

Fyra glada ungdomar plåtas inför årets Rapala Cup. Fotar gör Fiskejournalens Mathias Larsson och assisterar gör Anders Holm.


Fyra glada ungdomar plåtas inför årets Rapala Cup. Fotar gör Fiskejournalens Mathias Larsson och assisterar gör Anders Holm.

Även om det är snö och februari, så började Fiskejournalen och Sportfiskarna redan idag att förbereda inför sommarens Rapala Cup.
Det var full fart i fotostudion när Fiskejournalens fotograf, Mathias Larsson, plåtade Anton, Jimmy, Josefin och Elise till årets Rapala Cupbilder.
Rapala Cup är en ungdomstävling som nu är inne på sitt fjärde år. Cupen, som äger rum under sommaren, har varit ett riktigt framgångskoncept för att öka fiskeintresset hos barn och ungdomar. Tävlingen går ut på att fånga så många olika arter som möjligt, oavsett storlek på fisken. Sportfiskarna kan se att barnens artintresse har ökat, vilket avspeglar sig i att det på sikt skapas fler specimenfiskare. Tävlingen börjar första juni och alla födda 1999 eller senare kan vara med.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta