Annons
Monsterborren som infriade Eriks alla drömmar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Erik Petersson med en av årets största abborrar i Sverige. Foto: Privat
Monsterborren som infriade Eriks alla drömmar

Ibland måste helt enkelt fiskeguiderna visa var skåpet ska stå. Erik Peterson har tampats med många 2-kilosborrar genom åren – men ingen har varit i närheten av jätten som han levererat nu.

Erik Petersson är en erkänt duktig sportfiskare, och har förekommit tidigare i Fiskejournalens spalter genom sina fångster av grova abborrar på ostkusten. 
Denna fiskesäsong toppar allt han som någonsin varit med om tidigare.
Förutom en gädda på över 15 kilo och en lax på 23 kilo så har han alltså fått abborren som han länge drömt om.
Den högg vid ett djupt och stenigt parti, och efter en nervös drillning så kom den slutligen upp i båten där han genast konstaterade att det handlade om nytt personligt rekord. Fisken var hela 53 centimeter lång och vägde 2 520 gram. Det är en av årets absolut största fångade abborrar i Sverige.

”SOM EN HELT ANNAN FISK”
Redaktionen lyfter på kepsarna och gratulerar!
– Tack, rätt otroligt. Det går inte att beskriva hur det är att fånga en sån här abborre. Det är som en helt annan fisk i jämförelse med dem kring 2 kilo som jag fått tidigare, berättar Erik för Fiskejournalen.
Erik har en ödmjuk inställning till sitt fiske, och sätter hela tiden nya mål för att uppnå sann fiskeglädje. Han kan lägga veckor på att hitta nya ställen, istället för att ta enkla vägen till de erkänt heta platserna. Det arbetet har nu lönat sig.
– Jag har legat ganska lågt med abborrfisket det senaste året, men på slutet har jag lagt extremt mycket tid på att utforska nya ställen. Till slut hittar man de där guldkornen, säger Erik.
Han själv har aldrig sett en höstabborre i den här kalibern, och kan inte låta bli att undra vad den väger på våren. Med denna fisk så har även hans lag Lowrance/Motorguide tagit ett rejält grepp i tävlingen Höstborren, med smått otroliga 254 centimeter på sina fem längsta fiskar.
Tack för storyn och inspirationen Erik, säger vi på Fiskejournalen!

Relaterad nyhet från din region
32 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta