Foto: Nicolas Jändel[/caption]Flugbindaren Andreas Anderssons arbetsplats liknar mer en dockteater än ett flugbindningsbord. I höst visar han upp sina spektakulära hjorthårsflugor på Fiskekryssningen! " /> Monsterflugor på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Foto: Nicolas Jändel
Monsterflugor på Fiskekryssningen

Foto: Nicolas Jändel


Foto: Nicolas Jändel

Flugbindaren Andreas Anderssons arbetsplats liknar mer en dockteater än ett flugbindningsbord. I höst visar han upp sina spektakulära hjorthårsflugor på Fiskekryssningen!
Fiskekryssningen, som arrangeras av Fiskejournalen, Sportfiskarna samt Allt om Flugfiske, har nu värvat Andreas Andersson, en intressant flugbindare från Uppsala! Andreas har gjort hjorthårsflugor till konst och trollar fram grodor, andungar, sorkar och lämlar ur hjorthåret.
Andreas medverkar regelbundet i Allt om Flugfiske och hans spektakulära flugor har nu även börjat nå ut i Europa. I år binder Andreas på mässor i både Tyskland och England.

Stora flugor, stora fiskar

På Fiskekryssningen kommer Andreas och hans monster-mönster av lämlar, vattensorkar, grodor och ankor att finnas på flugfiskeavdelningen i båtens konferensavdelning. Temat är stora flugor för predatorer som gädda, taimen och öring. Under lördagen kommer Andreas att sitta och binda och berätta om sina alster.
Tänker du åka på kryssningen? Boka innan 31 maj så för du 100 kr i boka-tidigt-rabatt!
Läs mer på fiskekryssningen.se

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta