Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Monsterkveite från Tromsö

En hälleflundra som fullständigt pulvriserar det gällande världsrekordet  fångades häromdagen av en tysk fiskare i Mageröysundet, nära Nordkapp, rapporterar FJ-medarbetaren Johan Svenson.
Det var ett gäng tyskar från Leipzig som fiskade med Sarnes Rorbuer som bas. Günter Kinnemann heter den lycklige mannen som fick hugget. I två timmar höll han på med jättefisken, innan han fick den så nära båten att den kunde gaffas.
I land vägdes fisken till osannolika 223 kilo och mättes till 256 centimeters längd. Vikten överträffar med hela 33 kilo gällande världsrekord, som sedan 2004 hålls av dansken Thomas Bøge Nielsen. Det har sedan dess fångats flera tyngre flundror, men ingen av dem har blivit godkänd av IGFA. Vi får väl se om den här fångsten klarar den tuffa granskningen.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta