Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Monsterkveite från Tromsö

En hälleflundra som fullständigt pulvriserar det gällande världsrekordet  fångades häromdagen av en tysk fiskare i Mageröysundet, nära Nordkapp, rapporterar FJ-medarbetaren Johan Svenson.
Det var ett gäng tyskar från Leipzig som fiskade med Sarnes Rorbuer som bas. Günter Kinnemann heter den lycklige mannen som fick hugget. I två timmar höll han på med jättefisken, innan han fick den så nära båten att den kunde gaffas.
I land vägdes fisken till osannolika 223 kilo och mättes till 256 centimeters längd. Vikten överträffar med hela 33 kilo gällande världsrekord, som sedan 2004 hålls av dansken Thomas Bøge Nielsen. Det har sedan dess fångats flera tyngre flundror, men ingen av dem har blivit godkänd av IGFA. Vi får väl se om den här fångsten klarar den tuffa granskningen.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta