Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Monsterkveite från Tromsö

En hälleflundra som fullständigt pulvriserar det gällande världsrekordet  fångades häromdagen av en tysk fiskare i Mageröysundet, nära Nordkapp, rapporterar FJ-medarbetaren Johan Svenson.
Det var ett gäng tyskar från Leipzig som fiskade med Sarnes Rorbuer som bas. Günter Kinnemann heter den lycklige mannen som fick hugget. I två timmar höll han på med jättefisken, innan han fick den så nära båten att den kunde gaffas.
I land vägdes fisken till osannolika 223 kilo och mättes till 256 centimeters längd. Vikten överträffar med hela 33 kilo gällande världsrekord, som sedan 2004 hålls av dansken Thomas Bøge Nielsen. Det har sedan dess fångats flera tyngre flundror, men ingen av dem har blivit godkänd av IGFA. Vi får väl se om den här fångsten klarar den tuffa granskningen.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta