Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Monsterlångor i FJ

Du har väl inte missat Fiskejournalen nr 3 2011? I detta nummer, som finns i tidningsbutiken i ytterligare några dagar,  tar Cato Bekkevold med oss ut på ett långafiske som få människor på den den här planeten upplevt. I Nordnorges havsfiskeparadis tycks allt möjligt.
Cato Bekkevold är inte bara norsk rockstjärna, han är en sportfiskare av rang och tungt havsfiske är en av hans verkliga specialiteter. Från 170 meters djup bärgar Cato &  Co långor på upp till några gram under 40 kilo. Kanske kunde världsrekordet varit i hamn om inte den största långan spytt ut middagen vid landningen.
Anders Nicander

Monsterlångor från Nordnorge. Läs och längta.


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta