Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Monsterlaxar i Bergeforsen

Ett par brutala monsterlaxar har de senaste dagarna satt fokus på Indalsälven vid Bergeforsen. Bra reklam för Flugfiskets dag och Bergeforsen Cup den 16-17 oktober.
Häromdagen berättade vi om Mikael Skooghs nybörjartur när han drog en jättelax på 22 745 kilo vid Bergeforsen. Av inbitne Bergeforsfiskaren Stefan Evensson, Sundsvall får vi nu veta att en ännu större lax varit på land och återvänt till älven. Fångstsättet var minst sagt udda:
”Den återutsattes utan vägning och mätning, eftersom killen som fick den fastnade i en lina som laxen slitit av tidigare. Så det var ingen riktig fångst och räknas ju inte”, skriver Stefan som uppskattar laxen till cirka 140 centimeter och troligen uppemot 30 kilo i vikt.
På Flugfiskets dag kommer Sveriges flugfiskeelit på besök. Det blir demonstrationer av kastteknik och nyheter i utrustningsväg. Dagen därpå är det så dags för flugfisketävlingen Bergeforsen Cup.
Svenne Andersson

Den gigantiska hanlaxen återfick friheten sedan den befriats från den avslitna linan.

Den gigantiska hanlaxen återfick friheten sedan den befriats från den avslitna linan.


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta