Monsterrocka i novembermörkret

Bjørn med sin drömfångst - en svartbuksrocka på 172 centimeter. Foto: Sverre Magnus Selbach / NKML

Storfiskaren Bjørn Florø-Larsen har dragit upp många spektakulära fiskar genom åren. Men hans senaste drömfisk – en svartbuksrocka på 172 centimeter och 33 kilo – är fiskekarriärens höjdpunkt. Fisken firades med ett bad i Trondheimsfjorden och ska snart förevigas hos den lokala tatueraren.

Vill man fånga en svartbuksrocka ska man ta sig till Trondheimsfjorden och dessutom försöka bli nära vän med Bjørn och hans fiskekompis Sverre Magnus Seelbach. De har nämligen hittat en plats där man rent av kan rikta fisket efter denna sällsynta art. Sedan Sverre tvingade upp ett enormt exemplar i september – den sjunde fisken som då tagits på spö – har duon lyckats upprepa konststycket två gånger.
Den senaste fisken var Bjørns första och krävde stort tålamod. Det efterlängtade rockahugget kom sent i passet och fisken fick god tid på sig innan mothugget sattes in. Då tog det bom stopp och de båda vännerna insåg att Bjørn hade krokat sitt livs första första svartbuksrocka. Djupet var 400 meter så det tog sin tid innan den mäktiga fisken kunde skönjas under båten. Landningen blev odramatisk och Björn kunde till slut lyfta upp sin drömfångst. Vilken fisk! Härligheten avslutades med ett gemensamt bad innan rockan fick simma vidare.

”den här fisken slår allt”

– Jag har fått uppleva mycket fantastiskt genom fisket och det har blivit många fångster jag aldrig glömmer. Men den här fisken slår allt, säger Bjørn till Hooked.no.

Foto: Sverre Magnus Selbach / NKML

Inte heller den här fisken lär falla i glömska. Bjørn kommer rent av bära fysiska spår av den starka upplevelsen.
– Jag har alltid sagt att om jag får en svartbuksrocka så ska den förevigas på kroppen. Så nu blir det visst en tatuering, säger den glada fångstmannen till Hooked.no.

Läs mer om den mäktiga fångsten här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...