I mer än två decennier har Antorpasjön utanför Halländska Laholm regerat som Sveriges bästa vatten för riktigt stora sutare och rekordfiskarna har avlöst varandra. " /> Monstersutare till mästermetare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Jörgen Forsén med en välförtjänt monstersutare på 5080 gram och 64 cm.
Monstersutare till mästermetare

I mer än två decennier har Antorpasjön utanför Halländska Laholm regerat som Sveriges bästa vatten för riktigt stora sutare och rekordfiskarna har avlöst varandra.
Mästermetare Jörgen Forsén har lagt ner tusentals timmar i jakten på drömsutaren över fem kilo – något av en magisk, nästan oövervinnerlig vikt för sutare. Så sent som i nummer 5 av Fiskejournalen delgav han sina bästa tips för att lura sutarna till napp i sjön som närmast kan benämnas som Jörgens andra hem under försommaren. Att han vet vad han talar om bevisade han nyligen då den efterlängtade fisken som passerade fem kg, med 80 grams marginal, äntligen låg i håven.

Mästermetare Jörgen Forsén har lagt ner tusentals timmar i jakten på drömsutaren över fem kilo.

Efter att noterat fisk på grundvattnet placerade Jörgen två spön grunt inför den 18 nattens fiske, bara under vårens fiske förstås. Klockan 22:30 på kvällen signalerade nappalarmet att en fisk sugit i sig hans rosafärgade 16 mm boilie. Jörgen har nu fångat otroliga 49 sutare över fyra kg. Känner vi honom rätt dröjer det inte länge innan nummer 50 är fångad och jakten på nästa rekordsutare går vidare. Gällande rekord är 5460 och har förstås Antorpasjö som hemadress.

Leif Krause

 

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Drönarfiske kan vara helt okej vid vissa vatten, anser några läsare. Foto: Aaron Burden
Drönarfiske: Så tycker läsarna om omstridda metoden

Både ris och ros. Ämnet drönarfiske har skapat ett stort engagemang hos våra läsare, och metoden får dels kritik och beskrivs som onödig, samtidigt som den kanske är helt ok vid vissa förhållanden.

Fiskejournalen lyfte frågan om drönarfiske för en tid sedan, med anledning av att den fått skarp kritik i bland annat Sydafrika, där flera aktörer tycker att det hela har skenat iväg bortom kontroll.

Både sportfiskare och andra tycker att myndigheterna måste skapa ett regelverk kring företeelsen.
Men det är skillnad på vatten och vatten, poängterar våra läsare.

Här nedan kan du läsa vad några av dem anser om drönarfiske. Här hittar du artikeln som vi skrev i ämnet. Gå gärna in på vår Facebook och kommentera.

Fiske Gustav Nörd

”Med tanke på att en hyfsad drönare kostar 10–20 tusen och inte sällan hamnar i vattnet så känns inte eventuellt ökat fisketryck i svenska vatten på grund av drönare som något problem. I förhållande med alla andra miljöproblem verkar detta vara ett ”icke-problem. För de som gillar teknik är det kul”.

 

Roger Lundkvist
”Jag tror ju inte det kommer krylla av drönarfiskare. Men vem vet. Däremot skulle jag bli sjukt irriterad om man står på ett ställe och fiskar och så kommer en drönare och fiskar precis framför, styrd av någon ett par hundra meter därifrån.”

David Sadri
”Det funkar dåligt är min spontana tanke. Ett bättre förslag är att skapa automatiserade drönare och AI för att bevaka vatten, rengöra vatten, neka säl och skarvtillgång till ett vatten och så vidare”.

Fredrik Segerman
”Har varit ner ett par vändor i Sydafrika och guiderna jag anlitat har alla haft drönare. Jag kan förstå att det gör skillnad på hur man kommer åt bestånden nere längs False Bay och egentligen hela den första sträckan av Indiska Oceanen öster om Godahoppsudden och upp mot Mocambiques kust. Här gör ett kast på 100 meter kontra en drönarledd betesplacering 300–400 meter ut all skillnad i världen, då man lyckas ta sig förbi revkanten där vågorna bryter”.

Christopher Saarinen
”Vi behöver inte mer skräp och oljud i naturen”.

Michael Nyström
”Är inget riktigt fiske men det finns många sätt att göra det på som är tvivelaktigt så, varför inte”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta