I mer än två decennier har Antorpasjön utanför Halländska Laholm regerat som Sveriges bästa vatten för riktigt stora sutare och rekordfiskarna har avlöst varandra. " /> Monstersutare till mästermetare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Jörgen Forsén med en välförtjänt monstersutare på 5080 gram och 64 cm.
Monstersutare till mästermetare

I mer än två decennier har Antorpasjön utanför Halländska Laholm regerat som Sveriges bästa vatten för riktigt stora sutare och rekordfiskarna har avlöst varandra.
Mästermetare Jörgen Forsén har lagt ner tusentals timmar i jakten på drömsutaren över fem kilo – något av en magisk, nästan oövervinnerlig vikt för sutare. Så sent som i nummer 5 av Fiskejournalen delgav han sina bästa tips för att lura sutarna till napp i sjön som närmast kan benämnas som Jörgens andra hem under försommaren. Att han vet vad han talar om bevisade han nyligen då den efterlängtade fisken som passerade fem kg, med 80 grams marginal, äntligen låg i håven.

Mästermetare Jörgen Forsén har lagt ner tusentals timmar i jakten på drömsutaren över fem kilo.

Efter att noterat fisk på grundvattnet placerade Jörgen två spön grunt inför den 18 nattens fiske, bara under vårens fiske förstås. Klockan 22:30 på kvällen signalerade nappalarmet att en fisk sugit i sig hans rosafärgade 16 mm boilie. Jörgen har nu fångat otroliga 49 sutare över fyra kg. Känner vi honom rätt dröjer det inte länge innan nummer 50 är fångad och jakten på nästa rekordsutare går vidare. Gällande rekord är 5460 och har förstås Antorpasjö som hemadress.

Leif Krause

 

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta