Morgan på FJ-redaktionen

Fiskejournalen satsar offensivt och anställer ännu en redaktionell medarbetare. Från och med i dag återfinns Morgan Fihn på redaktionen i Lerum.
Morgan har i flera år medarbetat som frilans i Fiskejournalen. Bland annat har hans testartiklar blivit mycket uppskattade, när han med vetenskaplig noggrannhet nagelfarit linor och andra fiskeredskap.
Nu knyter vi Morgan till oss som fast medarbetare. Med sin höga tekniska kompetens blir han en kraftfull förstärkning av FJ-redaktionen. I takt med vår satsning på moderna, digitala medier har vi känt ett starkt behov av att rekrytera mera ”datakraft”. Med Morgan i redaktionen kommer vi att ta stora steg framåt när det gäller att utveckla FJ-webben, fototekniken och filmerna. Du når Morgan på morgan.fihn@aller.se.
I samband med att Morgan tillträder sin tjänst kommer vår redaktionsveteran Svenne Andersson att långamt trappa ner sin verksamhet. Efter mer än 45 år som journalist, varav de senaste 23 på Fiskejournalen, känner han att det är dags att börja njuta av pensionärslivet. Svenne kommer dock att finnas kvar på en deltidstjänst under en övergångsperiod. Han kommer bland annat att fortsätta med jobbet som nyhetsredaktör.
Martin Falklind

Morgan Fihn sitter in sig på sin nya kontorsstol. Från och med i dag finns han på redaktionen i Lerum. (Foto: Mathias Larsson)

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...