Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Morgan på FJ-redaktionen

Fiskejournalen satsar offensivt och anställer ännu en redaktionell medarbetare. Från och med i dag återfinns Morgan Fihn på redaktionen i Lerum.
Morgan har i flera år medarbetat som frilans i Fiskejournalen. Bland annat har hans testartiklar blivit mycket uppskattade, när han med vetenskaplig noggrannhet nagelfarit linor och andra fiskeredskap.
Nu knyter vi Morgan till oss som fast medarbetare. Med sin höga tekniska kompetens blir han en kraftfull förstärkning av FJ-redaktionen. I takt med vår satsning på moderna, digitala medier har vi känt ett starkt behov av att rekrytera mera ”datakraft”. Med Morgan i redaktionen kommer vi att ta stora steg framåt när det gäller att utveckla FJ-webben, fototekniken och filmerna. Du når Morgan på morgan.fihn@aller.se.
I samband med att Morgan tillträder sin tjänst kommer vår redaktionsveteran Svenne Andersson att långamt trappa ner sin verksamhet. Efter mer än 45 år som journalist, varav de senaste 23 på Fiskejournalen, känner han att det är dags att börja njuta av pensionärslivet. Svenne kommer dock att finnas kvar på en deltidstjänst under en övergångsperiod. Han kommer bland annat att fortsätta med jobbet som nyhetsredaktör.
Martin Falklind

Morgan Fihn sitter in sig på sin nya kontorsstol. Från och med i dag finns han på redaktionen i Lerum. (Foto: Mathias Larsson)

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta