" /> Mörrums Kronolaxfiske söker fiskevårdsarbetare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Foto: Mörrums Kronolaxfiske
Mörrums Kronolaxfiske söker fiskevårdsarbetare

Har du lust att arbeta med fiskevård, guidning och kursverksamhet i ett av Sveriges finaste laxvatten? Mörrums Kronolaxfike söker en fiskevårdsarbetare.

Laxfisket i Mörrumsån har en lång tradition och Mörrums Kronolaxfiske arbetar ständigt för en hållbar laxstam.

Som fiskevårdsarbetare får du ett mångsidigt och varierat arbete, där produkten och kunden är i fokus. Förutom fiskevård kommer du att arbeta med guidningar och visningar vid besök, vilket innebär många kontakter med gäster. I tjänsten ingår även ansvar för kommunikation, både på webb och sociala medier.

Låter det spännande? Läs i så fall uppslaget här.

Sista ansökningsdagen är 3 september.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fler sidofåror och andra fiskevårdsåtgärder är på gång i Mörrumsån. Här en sidofåra från Vittskövle. Foto: Martin Johansson
Mer pengar till Mörrumsån – detta ska åtgärdas först

Miljonerna regnar nu över sju vattensystem i södra Sverige. Det handlar om ett av Europas största vattenvårdsprojekt, Life Connects, som har sjösatts. Näst på tur är Mörrumsån, som ska rustas upp för de välkomna slantarna.

Det är Mörrums Kronolaxfiske som meddelar att de kan sätta igång med ett omfattande vattenvårds- och restaureringsarbete, efter att ha vunnit en upphandling hos Sportfiskarna inom Life Connects.
Delprojektet omfattar 1,5 miljoner, och är alltså en del projektet med syfte att förbättra ekosystemet i sju sydsvenska vattendrag. Totalt är denna satsning på 100 miljoner kronor.

Vi är förstås nyfikna på vad som har högst prioritet i Mörrumsån, och frågan går till fiskevårdsarbetaren Martin Johansson.
– Högst på prioriteringslistan är en lång sidofåra och kvillområde i Vittskövle, berättar Martin för Fiskejournalen.

Han berättar att det har försvunnit flera livsmiljöer genom årens lopp, och att några av dessa nu kan återställas tack vare projektet. Här kan ni se ett inslag om detta i SVT, och här kan ni läsa mer om Life Connects och vilka fler vatten som omfattas.

Du kanske även gillar detta