Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Möt Älvräddarna på mässorna

Älvräddarna kommer att finnas på plats på vårens sportfiskemässor, 11-14 mars på Vildmarksmässan i Älvsjö och 7-9 maj på Sportfiskemässan i Sundsvall.
– Vi kommer dra igång en medlemsvärvartävling, med fina möjligheter att vinna fiskegrejor, berättar Älvräddarnas ordförande Christer Borg, som också kommer att hålla föredrag under mässorna.
– Vi har en historisk möjlighet att restaurera våra strömmande vattendrag, menar Christer Borg som i sitt föredrag kommer att visa på att vi inte behöver bygga ut mer vattenkraft, vare sig för klimatarbetet eller för att reglera vindkraften. Tvärtom pekar allt på att fiskvägar är framtidens melodi i de utbyggda älvarna.
Besök Älvräddarnas monter på mässorna, ta del av deras information och ta chansen att vinna flugfiskeset, guldrulle, flytväst eller paddel.
Svenne Andersson

Älvräddarna värvar medlemmar

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta