Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Möt årets havsfiskare

Utmärkelsen Årets havsfiskare  tilldelas mycket välförtjänt den 22 år unge fiskebegåvningen Anders Christensson. Hans fångststatistik från 2011 är smått galen och med sitt personlighet, sin breda kunskap och sin oförtröttliga fiskeglädje är han en stor tillgång för svenskt havssportfiske.
Sedan 1983 har  legendariska Göteborgs havsfiskeklubb (GHFK) delat ut utmärkelsen Årets havsfiskare till framgångsrika havsfiskare, men också till de som gjort en ovärderlig insats för havsmiljön och fisket. Årets havsfiskare 2011 blev, som sagt, Anders Christensson och så här motiverar juryn sitt val: ”Årets utmärkelse tilldelas Anders Christensson, Helsingborg. Anders har under 2011 lyckats nå fantastiska resultat, bl.a. att som den yngste någonsin nå 20 storfiskarter vid endast 22 års ålder. Till detta kan läggas bland annat ett antal piggvarar fångade i Bohuslän under riktat fiske från flytring, den största på 2,78 kg. Under året har han även under riktat fiske fångat och återutsatt hela fyra stycken storfiskregistrerade exemplar av den svårflörtade vitrockan där den största på 11,2 kg är den näst största någonsin i Sverige, dessutom har Anders hela fem stycken registrerade multar, där toppfisken på 5,064 kg är den fjärde största genom tiderna.”
För att läsa mer klicka här
Anders Nicander
havsfiske, Årets havsfiskare, Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta