Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Här kan Emåns öringar och andra fiskar nu passera fritt. Foto: Från Emåförbundet
Motorvägen för Emåns öringar har nu invigts

Det är glädjens dagar för alla fiskevänner längs Emån. Efter åratal av processer, och månader av hårt arbete, står nu en av Sveriges största fiskvägar färdig.

Nu har nämligen den nya faunapassagen i Karlshammar blivit officiellt invigd. Under torsdagen fanns både Emåförbundet och andra aktörer på plats för att beskåda det färdiga resultatet. Just Emåförbundet har spelat en stor roll i utformningen av faunapassagen, som lite skämtsamt har kallats en motorväg för öringar med tanke på sin storlek. 
Även Fiskevårdsteknik AB har varit på plats för att installera den nya fiskräknaren i Karlshammar, och flera stora öringar har redan visat att fiskvägen fungerar utmärkt.
Här kan ni läsa mer om Emåförbundets arbete med faunapassagen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta